Български (България)English (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)Russian (CIS)
Kontakt 5 Дистрибутори 5 Зареждане на аптеки.

Магнезиево олио

Banner
Магнезиево олио 200 мл - 11 лв, 500 мл - 25 лв
Banner
Магнезиево олио 100 мл - 6 лв

Магнезиев гел

Магнезиев гел 200 мл - 12 лв, 500 мл - 28 лв
Banner
Магнезиев гел 100 мл - 7 лв

Магнезиеви кристали

Banner
Магнезиеви кристали 400 гр - 18 лв

Магнезиев скраб гел

Banner
Магнезиев скраб гел 100 мл - 12 лв
Banner
Магнезиев пилинг гел 200 мл - 21 лв

Йод воден разтвор

Banner
Йод воден разтвор капки 13 лв

Колаген

Banner
Колаген Вiominerali цена 42 лв 60 капс., 360 мгр; 78 лв - 120 капс
д-р Веселина Радева PDF Drucken E-Mail


д-р Веселина Радева


д-р Веселина Радева - специалист по Диабетна невропатия

тел.02/887 81 73

моб.0878 581101

 

Диабетната невропатия е най-честото хронично усложнение на захарния диабет.


Увреждането на нервите при захарния диабет се нарича Диабетна невропатия и се среща при около половината от диабетиците. Нервното увреждане се дължи на страдание на микроскопичните кръвоносни съдчета, които хранят нервите и на промяна в метаболизма на нервната тъкан. Увреждането засяга както моторните и сетивни периферни нерви (тези, които командват мускулите и пренасят усещанията от кожата, мускулите и ставите), така и вегетативните нерви (тези, които неволево, независимо от нашите желания, командват вътрешните органи като стомах и черва, сърце, бъбреци, потни жлези и други).

Невропатията на двигателните и сетивни нерви предизвиква най-често безчувственост, парене, мравучкане, болка и слабост в стъпалата и долните крайници. Когато заболяването на нервите причини пълна загуба на усещания от ходилата и краката, болните могат да си причинят сериозни наранявания и изгаряния, без да разберат за тях (липсват защитните рефлекси). Тези наранявания имат склонност да зарастват много бавно и трудно поради влошеното оросяване с кръв на ходилата при диабетиците (това се получава в резултат увреждане на големите кръвоносни съдове). Понякога незначителни наранявания на ходилата и краката могат да доведат до сериозни инфекции, развитие на язви и дори гангрена, които налагат хирургична ампутация на пръстите, цялото ходило или други засегнати части на краката.

Увреждането на вегетативните нерви засяга нервите, които командват стомаха и червата; това причинява гадене и понякога повръщане, загуба на тегло, диария и други симптоми на гастропареза (забавено изпразване на съдържимото на стомаха в червата, вследствие на неефективно съкращение на мускулите на стомаха).

Диабетът често причинява нарушения в ерекцията на мъжкия полов член. Това се дължи на увреждане на вегетативните нерви, командващи този процес и на нарушен приток на кръв към пениса вследствие на увреждане на кръвоносните съдове.

Увеличената кръвна захар води до химични промени в нервите. Тези промени увреждат способността им да пренасят сигнали. Известно е, че магнезият е необходим за нервната проводимост. Хората, които приемат най-много магнезий чрез храната, са изложени на по-малък риск от диабет.

Магнезият се използва за предотвратяване и лечение, както на диабета, така и на свързаните с него усложнения, включително на тежка периферна невропатия.


Трансдермалното  възстановяване нивото на магнезия с магнезиев хлорид е идеалният начин за доставяне на лечебните дози. Подобно третиране помага да се избегнат или потушат усложнения като диабетна невропатия, аритмия, хипертензия и внезапна сърдечна смърт.

 

Добре дошли в МАГНЕЗИУМ КЛИНИК - Профилактика и лечение на симптоми и болести причинени от магнезиев дефицит

В МАГНЕЗИУМ КЛИНИК най-добрите лекари, съчетаващи най-доброто от традиционната, хомеопатичната и интегративната медицина, ще ви консултират и излекуват от болести причинени от магнезиев дефицит в организма

 

 

Mагнезиеви продукти Zechstein Original ® Zechstein

 

 

Пийте магнезий... през кожата

 
Banner
Цена 4 лв. - 48 стр.
Banner
Цена 12 лв.- 295 стр.
Banner
190 стр. - 9 лв
Banner
140 стр. - 9 лв
Banner
Цена 4 лв.

Селен

Banner
Селен Био капки 13 лв

Мед

Banner
Мед Biominerali капки 14 лв

Цинк капки

Banner
Цинк капки Biominerali 12 лв

Бял трън - силимарин

Banner
Бял трън 50 мл - 19 лв
Main page Search